ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Posted in Ανακοινώσεις

Η χθεσινή επαναληπτική ψηφοφορία ανέδειξε τον κ. Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρία της δημοκρατίας για την περίοδο 2018-2023.

Συγχαίρουμε τον κ. Αναστασιάδη για την σημαντική του επιτυχία και προσβλέπουμε σε συνέχιση των επαφών και συνεργασίας, για υλοποίηση των σχεδίων που αφορούν την αποκατάσταση αυτών που πλήρωσαν δυσανάλογο κόστος για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του Κράτους το 2013. Η πατρίδα έπρεπε να σωθεί το 2013. Δεν έγινε με τον πιο σωστό τρόπο. Σώθηκε όμως. Αυτοί που πλήρωσαν με κόπους ζωής για να σωθεί, έχουν το δικαίωμα και την λογική απαίτηση να αποκατασταθούν.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν συγχαίραμε και τον κ. Σταύρο Μαλά, που παρ´ όλο που δεν κέρδισε τις εκλογές, εν τούτοις έπεισε το 44% των ψηφοφόρων να τον επιλέξουν αφού  κέρδισε την εμπιστοσύνη τους με την ορθολογιστική του σκέψη, τον επαγγελματισμό και τον ήπιο του λόγο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων.  Παρά την ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και τις κατά καιρούς αναπόφευκτες εντάσεις, όλοι οι υποψήφιοι επέδειξαν ήθος, σοβαρότητα και σεβασμό προς τους ανθυποψηφίους τους, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, στους ψηφοφόρους και γενικότερα στον Κυπριακό λαό.

Σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα και μια καινούργια περίοδος.

Καλούμε την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, όπως επίσης και όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Πολιτείας να επιδείξουν την απαιτούμενη συνεργασία και συναίνεση για το καλό της πατρίδας μας και του λαού.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ