Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ - Τα "παπαγαλάκια"

Posted in Ανακοινώσεις

ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ;

Δεν εχει ακόμα κάνει ολοκληρωμένη πρόταση το Κράτος σε οτι αφορα τις προθέσεις του για αποκατασταση των πληγέντων του 2013 και τα "παπαγαλάκια" έπιασαν δουλειά.

Προς το παρόν η Κυβέρνηση έχει κάνει μόνο μια εξαγγελία. Η τοποθέτηση μας σαν ΣΥΚΑΛΑ είναι οτι είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, το χαιρετίσαμε και ταυτόχρονα αναφέραμε όλα αυτά τα οποια υπολείπονται να γίνουν για να μετατραπεί η εξαγγελία σε ολοκληρωμένη πρόταση. Αρκετά απο αυτά πρεπει να γίνουν πριν να κλείσει η Βουλή για τις προεδρικές εκλογές.

Τα "παπαγαλάκια", όμως,  δεν έχασαν καιρό. Άρχισαν να περιφέρονται απο τηλεοπτικό κανάλι σε τηλεοπτικό κανάλι (όπως έγινε και το 2013!) για να εξηγήσουν γιατί ειναι λανθασμένη η κίνηση, γιατί οι καταθέτες έπρεπε να ειναι "πιο προσεκτικοί" και διάφορα άλλα θεωρητικά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η πιο ανάλγητη των τοποθετήσεων τους είναι ότι έπρεπε αυτοί που εμπιστεύτηκαν τις Κυπριακές τράπεζες (ακόμη και την τότε Κρατική Λαϊκή), να μην τις είχαν εμπιστευτεί, αλλά να είχαν τις αποταμιεύεις τους στο εξωτερικό σε πιο ασφαλή ιδρύματα. Ξεχνούν ότι οι τράπεζες του εξωτερικού ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να δεχτούν χρήματα από αποταμιεύσεις στην Κύπρο (εκτός και αν προέρχονταν από εκατομμυριούχους και μιλούσαν για μεταφορές εκατομμυρίων). Ξεχνούν, επίσης, ότι ο τότε (2013) Κεντρικός Τραπεζίτης εξέδιδε εγκυκλίους (11 Φεβρουαρίου 2013) συνηγορώντας για την φερεγγυότητα των Κυπρ. Τραπεζών και εκφράζοντας τεχνοκρατική άποψη ότι το κούρεμα καταθέσεων δεν ήταν στον ορίζοντα. Το θεωρούσε, μάλιστα και παράνομο αφού ήταν σε αντίθεση με το δικαίωμα του Πολίτη στην ιδιωτική ιδιοκτησία κ.λπ. Την επόμενη (12 Φεβρουαρίου, 2013) βγήκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε με τον γνωστό τρόπο.

Τα παπαγαλάκια όμως αγνοούν αυτές τις σημαντικές πραγματικότητες και συνεχίζουν το "βιολί τους".

Και σήμερα αντιμετωπίζονται προβλήματα απο τα Κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ειναι η πρόταση τους να μεταφέρουν οι Κύπριοι και ξένοι καταθέτες τις αποταμιευςεις τους στο εξωτερικό; Δημόσια δεν απαντούν. Μη δημόσια απαντούν ΝΑΙ και οτι ο καθένας πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του με τον καλύτερο τρόπο (εννοώντας στο εξωτερικό). Για αυτούς δεν υπάρχει η παράμετρος στήριξης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του Κράτους. Να μας ζήσουν οι ντόπιοι ΚΥΠΡΙΟΙ "ειδήμονες", ορισμένοι εκ των οποίων κατέχουν και θεσμικές θέσεις!

Σήμερα δεν θα προβούμε σε ονοματολογία. Αν συνεχιστεί αυτο το θέατρο του παραλόγου δεν θα διστάσουμε να ονοματίσουμε δημόσια αυτά τα "παπαγαλάκια".

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ