ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΚΑΛΑ - ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ BAIL-IN.

Posted in Ανακοινώσεις

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ BAIL-IN.

«Διασώζονται» τράπεζες της Ευρωζώνης (Ιταλία) χωρίς «ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ».

Μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκών θεσμών.

Στην Κύπρο όμως, όπως συνάγεται, οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυπριακής Πολιτείας (Εκτελεστικής εξουσίας, Νομοθετικής εξουσίας, Κεντρικής τράπεζας) και εντελώς ξαφνικά, ΚΛΑΠΗΚΑΝ οι αποταμιεύσεις των νοικοκυραίων πολιτών που αποτελούσαν τις οικονομίες ζωής.  Χωρίς όποια προειδοποίηση.

Αντίθετα, δόθηκαν δεσμεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διανεμήθηκαν εγκύκλιοι από τον Διοικητή της ΚΤΚ για την φερεγγυότητα των Κυπριακών τραπεζών κ.λπ.

Αντί να προειδοποιηθούν οι πολίτες, εξαπατήθηκαν με όλων των ειδών τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις και εκτιμήσεις. 

Εξαίρεση, βέβαια, ήταν οι «ημέτεροι», που έτυχαν προνομιακής προειδοποίησης και μεταχείρισης.

Ως «μη ημέτεροι και προνομιακής ενημέρωσης πολίτες», αναμένουμε από τον ΠτΔ και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προβούν άμεσα σε ψήφιση και εφαρμογή νομοθεσίας για την αποκατάσταση της ΚΛΟΠΗΣ που έγινε με το κούρεμα καταθέσεων τoν Μάρτιο του 2013.

Δόθηκαν υποσχέσεις κατά καιρούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με πιο πρόσφατη την Πρόταση Νόμου του ΔΗΣΥ που έτυχε στήριξης και από την Συμμαχία Πολιτών.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Ούτε υποσχέσεις μετρούν, ούτε λαϊκισμοί.  Αποφάσεις και έργα χρειάζονται.

Τρόποι πάντα υπάρχουν. Υπάρχει η βούληση ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε προτάσεις νόμου να πηγαινοέρχονται, να αλλάζουν, να αποσύρονται, να προσκρούουν, δήθεν, στο σύνταγμα και θα συνεχίσουμε να ακούμε τις ανούσιες δικαιολογίες των τελευταίων τεσσάρων ετών;

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ