Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ

Posted in Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

«Διεμερίσαντο τα ιμάτια μας εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μας έβαλον κλήρον».

Νομίζαμε ότι το 2013 πάρθηκαν σκανδαλώδεις αποφάσεις που κατέστρεψαν οικονομικά, καιόχι μόνον,μια μερίδα της Κυπριακής κοινωνίας!

Νομίζαμε ότι οι Θεσμοί έγιναν σοφότεροι και οι διοικούντες τις εποπτικές αρχές θα ένοιωθαν πιο υπεύθυνοι απέναντι σ´ αυτούς που έγιναν το ανάχωμα για να σωθεί το Κράτος και η οικονομία του τόπου!

Πιστεύαμε ότι μετά τα γεγονότα του 2013 θα μάθαιναν από τις "παραλήψεις" τους και τις "εγκληματικές ευαισθησίες" τους!

Πιστεύαμε ότι ζούσαμε σε ένα ευνομούμενο και Δημοκρατικό Κράτος!

Φαίνεται, όμως, ότι αυτοί που μας "προστάτευσαν" τότε, συνεχίζουν και τώρα το έργο τους ανενόχλητοι! Μπροστά στα μάτια όλων και με τις ευλογίες των εποπτικών αρχών ολοκληρώνεται το "έγκλημα".

Διερωτόμαστε, πως είναι δυνατόν τώρα που η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου άρχισε την ανοδική πορεία, να πωλείται το μισό ποσοστό που κατέχει η Λαϊκή (δηλαδή 4.8% από το 9.6%) σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από αυτή που διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο! Γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση τώρα; Ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούνται, αφού σίγουρα των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας καταπατούνται; Και γιατί το μισό ποσοστό; Ποιος επέμενε σε ρήτρα να μην πωληθεί το άλλο 4.8% πριν περάσουν 180 μέρες και γιατί;

Πόση σύμπτωση είναι οι σύμβουλοι της Αρχής Εξυγίανσης για αυτό το θέμα να είναι οι ίδιοι με αυτούς που έχει η Τράπεζα Κύπρου για το ίδιο θέμα και αυτοί που ουσιαστικά πούλησαν το νέο κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου στους νέους μετόχους του 2014;

Ποιοι αγόρασαν το 4.8% και μάλιστα «με έκπτωση»;

Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο κατήφορος; Πότε επιτέλους οι Θεσμοί του Κράτους θα ευαισθητοποιηθούν;

«Ενώ αυτοί μας κλέβουνε τον κλέφτη τον γυρεύουνε………»  Γεώργιος Σουρής.

 Δ.Σ. ΣΥΚΑΛΑ