Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ - "Debate" υποψηφίων Προέδρων

Posted in Σύνδεσμος

Είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθήσαμε την τηλεμαχία των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο.


Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες για πολλοστή φορά του φαινομένου αντί οι εμπλεκόμενοι να προτείνουν λύσεις
στα διάφορα προβλήματα, να ερίζουν ποιος έφταιξε περισσότερο και ποιος λιγότερο. Έγινε δηλαδή ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση και μόνο.

Όπως όλοι αποδέχονται είμαστε
η μερίδα εκείνητων πολιτώνπου υπέστη τη μεγαλύτερη αδικία με την "εξαφάνιση" των αποταμιεύσεων μας, οι καταθέτες της πάλαι ποτέ κραταιάς και κρατικής Λαϊκής Τράπεζας που κάποιοιμε παγερή αδιαφορίαεξαφάνισαν σε μια νύχτα.Μελύπη, έκπληξη και απογοήτευση παρακολουθήσαμε αλληλοκατηγορίες και απόπειρες καταλογισμού ευθυνών,για το ποιος ευθύνεται για το κούρεμα, αν έπρεπε να γίνει,αν φταίει ο Πρόεδρος ή η βουλή.

Δυστυχώς δεν έγινε καμιά αναφορά προς την κατεύθυνση του πως θα αποκατασταθούν τα θύματα του κουρέματος που τους αφαιρέθηκαν οι οικονομίες και οι κόποι μιας ζωής σε μια νύκτα,
για να μπορεί να υπάρχει σήμερα κράτος και οικονομία. Νιώσαμε για μια ακόμη φορά την περιφρόνηση και την απαξίωση.

Ούτεβέβαια δόθηκε απάντηση από οποιονδήποτε γιατίδενεφαρμόστηκε οριζόντιο τέλος για ποσά μόνο άνω των εκατό χιλιάδων, αφού απερρίφθη η πρώτη πρόταση.

Ελπίζουμε οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου να τολμήσουν την παράθεση προτάσεων,
όχι σαν ευκαιρία να σκοράρουν προεκλογικούς πόντους, αλλά για να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ανακοίνωση - Χαιρετίζουμε τις διαχρονικές τοποθετήσεις στήριξης της Συμμαχίας Πολιτών

Posted in Σύνδεσμος

Η Συμμαχία Πολιτών εξέδωσε ανακοινωση στήριξης της προσπάθειας που εδώ και τέσσερα χρονια προσπαθούμε να υλοποιήσουμε (ανεπιτυχώς δυστυχώς, λόγω άρνησης διαφόρων θεσμών, μη εξαιρουμένης και της προηγούμενης Βουλης) σε οτι αφορά την διαχείριση των εναπομείναντων περιουσιακών στοιχείων της Λαικης.

Χαιρετίζουμε τις διαχρονικές τοποθετήσεις στήριξης της Συμμαχίας στον αγώνα που διεξάγουμε και αναμένουμε πρόσκληση (όπως αναφέρεται και στην ανακοινωση της Σ.Π.) σε νέα συναντηση για να ενημερωθούμε για τους πρακτικούς τρόπους εφαρμογής των προτάσεων τους για αποκατασταση, που προκαταρκτικά μοιράστηκαν μαζί μας πριν απο ορισμένες εβδομάδες.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Γενική Συνέλευση ΣΥΚΑΛΑ 18/03/17

Posted in Σύνδεσμος

Αγαπητά μελη,

Αναφερόμαστε στη επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΥΚΑΛΑ, πρόσκληση της οποίας σας στείλαμε πρόσφατα.

Σημερα το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, του συνδέσμου σας, σας προτρέπει ακόμα μια φορά, να δώσετε ΜΑΖΙΚΑ το παρόν σας.

Όπως θα έχετε προσέξει εχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του 2018. Όπως επίσης όλοι ξέρουμε, η μόνη γλώσσα που οι πολιτικοί καταλαβαίνουν ειναι οι ΨΗΦΟΙ.

Σαν ΣΥΚΑΛΑ αριθμούμε αρκετές χιλιάδες. Σαν ΣΥΚΑΛΑ και άμεσα επηρεαζόμενοι αριθμούμε δεκάδες χιλιάδες. Πρεπει όμως κατα καιρούς να το αποδεικνύουμε, διαφορετικά μας αγνοούν. Εδώ και δεκαπέντε μήνες ζητησαμε συναντηση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολές, ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα, υπενθυμίσεις. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. 

Ζητήσαμε συναντήσεις απο όλα τα κόμματα. Συναντηθήκαμε η εχουμε διευθετημένες συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος, όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσποιούνται οτι δεν υπάρχουμε.

Θελουμε να μας λάβουν υπ´ όψιν;  Απο εμάς εξαρτάται. Αφού καταλαβαίνουν μόνο ψήφους, πρεπει να δείξουμε έμπρακτα οτι δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα.  Ένας τρόπος υπάρχει.  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΥΚΑΛΑ στις 18 του Μαρτη στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιων. 

Το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ αναλώνει σε καθημερινή βάση εθελοντικά και με προσωπικό κόστος, πολύ χρόνο και προσπάθεια για να πετύχουμε την αποκαταςταςη για όλους μας. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων. Το μόνο που ζητούμε ειναι η μαζική σας παρουσια στην Γενική Συνέλευση. ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΨΗΦΟΙ. Και ειναι αυτοί οι ψήφοι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο πειστικοί στην διαπραγμάτευση μας με αυτούς στους οποίους απευθυνόμαστε για να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα. Πρόβλημα που ΕΚΕΙΝΟΙ μας δημιούργησαν. Δικό μας πρόβλημα που εξασφάλισε, όμως, την συνέχιση του Κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

Το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ δεν ζητά απο κανένα να πάει στον πόλεμο. Απλά ζητούμε τη μαζική σας παρουσια στην Γενική Συνέλευση. Χρειάζεται να μας βοηθήσετε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν ειναι άλλος απο την αποκαταςταςη όλων μας. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΑΛΑ.

Σας περιμένουμε

18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 1030 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΤΣΙΩΝ.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Κουρεμένε καταθέτη της Λαϊκής Τράπεζας !

Posted in Σύνδεσμος

Κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, φίλες και φίλοι που πριν δυο χρόνια σας  έκλεψαν τις οικονομίες σας για να σώσουν άλλους.

Σας  στέρησαν τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, δικό σας και των παιδιών σας.

Ο Σύνδεσμος σας καλεί αύριο απόγευμα Πέμπτη  σε Παγκύπρια  εκδήλωση  έξω από τη βουλή στις 3.45 μμ. για να  διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί  και να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πως απαιτούμε την επιστροφή των κλεμμένων αποταμιεύσεων μας.

Όλοι μαζί θα είμαστε δυνατοί!


Όλοι μαζί μπορούμε
!

  26 Μαρτίου 2015 στις 15:45

  

Φίλες και φίλοι πρέπει να γνωρίζετε πως χωρίς αγώνες τίποτε δεν κερδίζεται. Για αυτό εγκαταλείψετε την αδράνεια και τη μοιρολατρία και με τη παρουσία όλων μας να απαιτήσουμε  αυτό που δικαιούμαστε.

Επιστροφή των κλεμμένων  κόπων μιας ζωής.

Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί για μας αν εμείς δείχνουμε αδιαφορία. Για αυτό αύριο σηκωθείτε και δώστε το παρόν σας. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε. Και να είστε σίγουροι  ότι με την υπομονή και επιμονή μας  στο τέλος θα δικαιωθούμε.

Η επιτυχία είναι στα δικά μας χέρια

Επιβάλλεται όλοι να είμαστε παρόντες!

 

 

Ενημερώνουμε ότι αύριο στη πορεία/εκδήλωση του ΣΥΚΑΛΑ θα δοθούν μάσκες για να φορεθούν από όλους που θα λάβουν μέρος.

 

Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι συμβολικός και υποδηλοί ότι "προσπαθούμε να προστατευθούμε από τη δυσοσμία και βρωμιά που αναδύεται λόγω των σκανδάλων, της διαφθοράς και της διαπλοκής στον τόπο μας" και το κόκκινο Χ πάνω στη μάσκα συμβολικά υποδηλοί ότι μας έχουν διαγράψει από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της "δημοκρατικής" Ευρώπης. Επίσης το κόκκινο χρώμα του Χ συμβολίζει την αφαίμαξη μας.

 

Επίσης θα διανεμηθούν μαύρα περιβραχιόνια τα οποία θα φορέσουμε στην μνήμη μελών του ΣΥΚΑΛΑ που αφαίρεσαν την ζωή τους κάτω από τα ασήκωτα βάρη και ανυπέρβλητες δυσκολίες σαν συνέπεια την κλοπής των αποταμιεύσεων τους.

 

Η Αστυνομία προτρέπει τα μέλη του ΣΥΚΑΛΑ όπως

 

σταθμεύσουν τα οχήματα τους, στους χώρους που βρίσκονται γύρω και απέναντι από  Ελληνική πρεσβεία και γύρω από τη παλιά  CYTA όχι όμως στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, καθότι ο δρόμος μπροστά από τη βουλή θα είναι κλειστός. Υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν παρατηρήσεις για τυχόν παράνομη στάθμευση.

 

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - LAIKI BANK DEPOSITORS ASSOCIATION - АССОЦИАЦИЯ ВКЛАДЧИКОВ ЛАЙКИ БАНК

www.sykala.org

Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας | Laiki Bank Depositors Association | Ассоциация вкладчиков Лайки банк

Posted in Σύνδεσμος

Ο σκοπός ύπαρξης του συνδέσμου καταθετών της Λαϊκής τράπεζας είναι η ανάκτηση των κλεμμένων περιουσιών που ήταν αποτέλεσμα των καθ’ όλα παράνομων ενεργειών αυτών που αποφάσισαν τη κλοπή

SYKALA was founded in order to reclaim the money which was stolen as a result of the profoundly illegal actions of those who decided to steal it

SYKALA была основана для того, чтобы вернуть деньги, которые были украдены в результате глубоко незаконными действиями тех, кто решил украсть их

Παρουσίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου - General Assembly Presentation - Общая презентация

Παρουσίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου
Presentation of the General Assembly of the Association
Общая презентация совещание