Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ

Posted in Σύνδεσμος

Ο ΣΥΚΑΛΑ χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται από μερίδα της πολιτικής ηγεσίας για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των συμπατριωτών μας στον Συνεργατισμό και γενικότερα η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε σε όλους ότι το 2013 όταν απειλείτο η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η ύπαρξη του Κράτους, το βάρος της καταστροφής και την διάσωση επωμίστηκαν οι καταθέτες της Λαϊκής. Η προστασία των καταθέσεων στον Συνεργατισμό είναι απτή απόδειξη ότι εάν γινόταν σωστότερος χειρισμός από το Κράτος και την Κεντρική Τράπεζα το 2012 - 2013 θα μπορούσε να αποφευχθεί το κούρεμα στην Λαϊκή. Επίσης φαίνεται σαφώς η αδικαιολόγητη διάκριση που γίνεται εις βάρος των καταθετών της Λαϊκής η οποία επαναλαμβάνουμε, αποτελεί θετική εξέλιξη για τους καταθέτες του Συνεργατισμού, όμως αφήνει τους καταθέτες της Λαϊκής σε δυσμενή θέση χωρίς αποχρώντα λόγο.

Ο ΣΥΚΑΛΑ εδώ και 5 χρόνια υποστηρίζει κάθε προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να διορθώσει τις στρεβλώσεις και θέτει ρεαλιστικές, λειτουργικές προτάσεις για την αποκατάσταση των καταθετών της Λαϊκής. Αναμένουμε να δούμε την ίδια σπουδή από την πολιτική ηγεσία, για αποκατάσταση της αδικίας που παραμένει εις βάρος των καταθετών της Λαϊκής που για πέντε και πλέον χρόνια τυγχάνουν δυσμενέστατης και άνισης αντιμετώπισης από την Πολιτεία.

Ελπίζουμε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία (δάνεια και εξασφαλίσεις) που θα διαχειριστεί ο υπό εκκόλαψη φορέας, να μην τύχουν τής ίδιας ποιότητας διαχείρισης όπως τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής που απομειώνονται ραγδαία με ορατή προοπτική να εξαφανιστούν τελείως. Και πάλι, βέβαια, να μην φταίει κανένας!

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Posted in Σύνδεσμος

     Αγαπητά μέλη,

Τις τελευταίες μέρες το τηλεφωνικό κέντρο του Συνδέσμου μας κατακλύζεται από τηλεφωνήματα από μέλη, διαμαρτυρόμενα γιατί η Κυβέρνηση μελετά και ανακοινώνει σχέδια αποκατάστασης για διάφορες ομάδες του πληθυσμού. Μάλιστα για ομάδες που επηρεάσθηκαν σε πολύ μικρότερο βαθμό από εμάς, ενώ το δικό μας θέμα δεν έχει επιλυθεί  για έκτο χρόνο.

     
      Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:

1. Η πάγια πολιτική του ΣΥΚΑΛΑ είναι να μην αντιστρατεύεται καμία κίνηση αποκατάστασης. Θεωρούμε όμως και επιμένουμε, ότι η      αποκατάσταση των Καταθετών είναι προτεραιότητα, αφού, όπως και η Πολιτεία παραδέχτηκε ποικιλοτρόπως και επανειλημμένα, εμείς      πληρώσαμε την μερίδα του λέοντος (κατ´ ακρίβεια καταστραφήκαμε ολοσχερώς) για να μην διαλυθεί τελείως το Κράτος και το      χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2013.

 

2. Ο Σύνδεσμος είναι, εδώ και μερικούς μήνες, σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με την εκτελεστική εξουσία μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Η γενική φύση της διαπραγμάτευσης αυτής καθώς και οι γενικές παράμετροι του σχεδίου αποκατάστασης, έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, χωρίς όμως λεπτομέρειες, που δεν είναι δόκιμο να δημοσιοποιούνται πριν να επιτευχθεί συμφωνία και να φτάσουν σε τελική μορφή. Μια από αυτές τις παραμέτρους, που είναι και ξεκάθαρο για το τι πρέπει να γίνει, είναι και το ταμείο αλληλεγγύης, το όχημα μέσω του οποίου θα υλοποιηθούν οι όποιες συμφωνίες επιτευχθούν. Εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με αυτό θα έπρεπε να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Κατ’  ακρίβεια θα έπρεπε να είναι ήδη ρυθμισμένες. Μια άλλη παράμετρος της διαπραγμάτευσης η οποία ανακοινώθηκε, ήταν το ποσό επιβάρυνσης του προϋπολογισμού το οποίο υποβλήθηκε προς έγκριση τον Δεκέμβριο του 2017 και θα περιλαμβάνεται σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2018. Αναφορικά με τα ποσά αυτά, είναι η αντίληψη μας ότι η απόρριψη τους, για τεχνικούς λόγους το 2017, θα επηρεάσει το ύψος του ποσού προς τα άνω, σε ότι αφορά το ποσό που θα κατατεθεί στους συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς του 2018 (και μεταγενέστερα).  Το σημαντικό δεν είναι το ευτελές ποσό που ανακοινώθηκε, αλλά η δημιουργία του οχήματος, που είναι εκ των ων ουκ άνευ, για να προχωρήσουμε πάρα κάτω, σε πιο ουσιαστικά θέματα όπως άλλων εισοδημάτων του ταμείου (που είναι και πιο ουσιαστικά) και εκταμίευσης προς τους πληγέντες.

 

3.  Η επόμενη συνάντηση μας με τον Υπουργό Οικονομικών είναι καθορισμένη για τις 12 Ιουνίου, όπου και ευελπιστούμε να έχουμε συγκεκριμένη πρόοδο με ενέργειες και χρονοδιαγράμματα (όπως έγινε και με άλλες ομάδες) καθώς και επιτάχυνση της εφαρμογής των    συμφωνηθέντων και των άλλων, υπό συζήτηση, θεμάτων.

 Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

        ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ - "Debate" υποψηφίων Προέδρων

Posted in Σύνδεσμος

Είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθήσαμε την τηλεμαχία των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο.


Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες για πολλοστή φορά του φαινομένου αντί οι εμπλεκόμενοι να προτείνουν λύσεις
στα διάφορα προβλήματα, να ερίζουν ποιος έφταιξε περισσότερο και ποιος λιγότερο. Έγινε δηλαδή ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση και μόνο.

Όπως όλοι αποδέχονται είμαστε
η μερίδα εκείνητων πολιτώνπου υπέστη τη μεγαλύτερη αδικία με την "εξαφάνιση" των αποταμιεύσεων μας, οι καταθέτες της πάλαι ποτέ κραταιάς και κρατικής Λαϊκής Τράπεζας που κάποιοιμε παγερή αδιαφορίαεξαφάνισαν σε μια νύχτα.Μελύπη, έκπληξη και απογοήτευση παρακολουθήσαμε αλληλοκατηγορίες και απόπειρες καταλογισμού ευθυνών,για το ποιος ευθύνεται για το κούρεμα, αν έπρεπε να γίνει,αν φταίει ο Πρόεδρος ή η βουλή.

Δυστυχώς δεν έγινε καμιά αναφορά προς την κατεύθυνση του πως θα αποκατασταθούν τα θύματα του κουρέματος που τους αφαιρέθηκαν οι οικονομίες και οι κόποι μιας ζωής σε μια νύκτα,
για να μπορεί να υπάρχει σήμερα κράτος και οικονομία. Νιώσαμε για μια ακόμη φορά την περιφρόνηση και την απαξίωση.

Ούτεβέβαια δόθηκε απάντηση από οποιονδήποτε γιατίδενεφαρμόστηκε οριζόντιο τέλος για ποσά μόνο άνω των εκατό χιλιάδων, αφού απερρίφθη η πρώτη πρόταση.

Ελπίζουμε οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου να τολμήσουν την παράθεση προτάσεων,
όχι σαν ευκαιρία να σκοράρουν προεκλογικούς πόντους, αλλά για να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ανακοίνωση - Χαιρετίζουμε τις διαχρονικές τοποθετήσεις στήριξης της Συμμαχίας Πολιτών

Posted in Σύνδεσμος

Η Συμμαχία Πολιτών εξέδωσε ανακοινωση στήριξης της προσπάθειας που εδώ και τέσσερα χρονια προσπαθούμε να υλοποιήσουμε (ανεπιτυχώς δυστυχώς, λόγω άρνησης διαφόρων θεσμών, μη εξαιρουμένης και της προηγούμενης Βουλης) σε οτι αφορά την διαχείριση των εναπομείναντων περιουσιακών στοιχείων της Λαικης.

Χαιρετίζουμε τις διαχρονικές τοποθετήσεις στήριξης της Συμμαχίας στον αγώνα που διεξάγουμε και αναμένουμε πρόσκληση (όπως αναφέρεται και στην ανακοινωση της Σ.Π.) σε νέα συναντηση για να ενημερωθούμε για τους πρακτικούς τρόπους εφαρμογής των προτάσεων τους για αποκατασταση, που προκαταρκτικά μοιράστηκαν μαζί μας πριν απο ορισμένες εβδομάδες.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Γενική Συνέλευση ΣΥΚΑΛΑ 18/03/17

Posted in Σύνδεσμος

Αγαπητά μελη,

Αναφερόμαστε στη επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΥΚΑΛΑ, πρόσκληση της οποίας σας στείλαμε πρόσφατα.

Σημερα το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, του συνδέσμου σας, σας προτρέπει ακόμα μια φορά, να δώσετε ΜΑΖΙΚΑ το παρόν σας.

Όπως θα έχετε προσέξει εχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του 2018. Όπως επίσης όλοι ξέρουμε, η μόνη γλώσσα που οι πολιτικοί καταλαβαίνουν ειναι οι ΨΗΦΟΙ.

Σαν ΣΥΚΑΛΑ αριθμούμε αρκετές χιλιάδες. Σαν ΣΥΚΑΛΑ και άμεσα επηρεαζόμενοι αριθμούμε δεκάδες χιλιάδες. Πρεπει όμως κατα καιρούς να το αποδεικνύουμε, διαφορετικά μας αγνοούν. Εδώ και δεκαπέντε μήνες ζητησαμε συναντηση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολές, ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα, υπενθυμίσεις. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. 

Ζητήσαμε συναντήσεις απο όλα τα κόμματα. Συναντηθήκαμε η εχουμε διευθετημένες συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος, όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσποιούνται οτι δεν υπάρχουμε.

Θελουμε να μας λάβουν υπ´ όψιν;  Απο εμάς εξαρτάται. Αφού καταλαβαίνουν μόνο ψήφους, πρεπει να δείξουμε έμπρακτα οτι δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα.  Ένας τρόπος υπάρχει.  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΥΚΑΛΑ στις 18 του Μαρτη στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιων. 

Το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ αναλώνει σε καθημερινή βάση εθελοντικά και με προσωπικό κόστος, πολύ χρόνο και προσπάθεια για να πετύχουμε την αποκαταςταςη για όλους μας. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων. Το μόνο που ζητούμε ειναι η μαζική σας παρουσια στην Γενική Συνέλευση. ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΨΗΦΟΙ. Και ειναι αυτοί οι ψήφοι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο πειστικοί στην διαπραγμάτευση μας με αυτούς στους οποίους απευθυνόμαστε για να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα. Πρόβλημα που ΕΚΕΙΝΟΙ μας δημιούργησαν. Δικό μας πρόβλημα που εξασφάλισε, όμως, την συνέχιση του Κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

Το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ δεν ζητά απο κανένα να πάει στον πόλεμο. Απλά ζητούμε τη μαζική σας παρουσια στην Γενική Συνέλευση. Χρειάζεται να μας βοηθήσετε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν ειναι άλλος απο την αποκαταςταςη όλων μας. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΑΛΑ.

Σας περιμένουμε

18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 1030 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΤΣΙΩΝ.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Παρουσίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου - General Assembly Presentation - Общая презентация

Παρουσίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου
Presentation of the General Assembly of the Association
Общая презентация совещание