Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ 12-09-2023

09 Δεκεμβρίου 2023

Αγαπητά μέλη,

 Ο Σύνδεσμος έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει μηνύματα σε ότι αφορά τα διεκδικούμενα από τους αντιδίκους μας / δικηγόρους τους, δικηγορικά έξοδα (μετά την απόσυρση των αγωγών μας).

 Το συνηθέστερο ερώτημα είναι:

«Αν είμαι σε κοινή αγωγή με άλλους και προχωρήσω και πληρώσω το μερίδιο που μου αναλογεί, απαλλάσσομαι;»

Η απάντηση είναι «αν πληρώσουν όλοι που ευρίσκονται στην ίδια αγωγή το μερίδιο που τους αναλογεί, απαλλάσσονται όλοι». Αν κάποιοι όμως δεν πληρώσουν, οι αντίδικοι ενδέχεται να κυνηγήσουν τους υπόλοιπους.

 Παράδειγμα:

 Σε μια αγωγή υπάρχουν 20 ενάγοντες και το δικαστήριο επιδίκασε, για παράδειγμα, 10,000 υπέρ των εναγόμενων. Αν, για παράδειγμα, οι 10 από τους 20 ενάγοντες πλήρωσαν το μερίδιο τους (δηλαδή 500 ευρώ που αναλογεί στο κάθε ένα από τους 20) και οι άλλοι δέκα δεν πλήρωσαν, τότε αυτοί που ήδη πλήρωσαν συνεχίζουν να είναι συν-υπόλογοι για τις 5000 ευρώ που δεν πληρώθηκαν.

 Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε απορίες, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στους δικηγόρους σας.

 Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αποφάσεων του 2013 και της απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο. Αυτοί που ευθύνονται για την αποστέρηση των αποταμιεύσεων των πολιτών (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο), τώρα έρχονται να κερδίσουν ξανά στην πλάτη των ήδη ταλαιπωρημένων και κατακρεουργημένων πολιτών.

 Η δε Πολιτεία, ως συνήθως, απούσα από οποιαδήποτε ενέργεια προστασίας των πολιτών, στους οποίους οφείλεται η επιβίωση του Κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2013.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΑΛΑ συνεχίζει τις προσπάθειες μηδενισμού των ανεπίτρεπτων και άδικων δικηγορικών εξόδων που απαιτούνται.

 

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013

 SYKALA ANNOUNCEMENT 12 SEP 2023.pdf