Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ - Χρόνια Πολλά - Ταμείο Αλληλεγγύης

26 Δεκεμβρίου 2023

Αγαπητά μέλη,

Κατ’  αρχή σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και υγιεινό, ευτυχισμένο και προσοδοφόρο το 2024.

Επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα για να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης που συστάθηκε πριν πέντε περίπου χρόνια για να αποζημιώσει αυτούς που έβαλαν πλάτες (με Πολιτειακές αποφάσεις) για να διασωθεί το Κράτος και το Χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2013. Αυτές οι πλάτες ήταν οι αποταμιεύσεις ζωής μας που «κουρεύτηκαν».

Επιτέλους μετά από 11 σχεδόν χρόνια έχουμε να πούμε και κάτι που προδιαγράφει ελπίδα.

Ήδη έχει δημοσιοποιηθεί ότι η Κυβέρνηση έχει αρχίσει την υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης, για ουσιαστική ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, μέσω του οποίου προσδοκούμε πως θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση μας.

Χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη και  εκφράζουμε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ν. Χριστοδουλίδη, που άρχισε να κάνει πράξη όσα προεκλογικά μας υπεσχέθη.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία (γνωστή ως πλατφόρμα) που αναμέναμε εδώ και πολύ καιρό, μέσω της οποίας θα καταθέσουμε τα στοιχεία μας όσο αφορά το «κούρεμα», είναι επιτέλους έτοιμη προς χρήση.

Επισυνάπτονται σύνδεσμοι πιο κάτω με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.  

Ευχαριστίες επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών και Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής  που μερίμνησαν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Προέδρου σε αυτό το θέμα.

Η σύνδεση στη πλατφόρμα γίνεται μέσω του συνδέσμου

https://www.gov.cy/gr/hlektronikes-yphresies/epixeirimatiki-drastiriotita/programmata-enisxysis-epixeiriseon/symmetoxi-sto-sxedio-toy-ethnikoy-tameioy-allileggyis)

Παρακαλούμε σημειώστε ότι προϋπόθεση για αίτηση στο Ταμείο Αλληλεγγύης είναι η εγγραφή μας στο CY Login (το προηγούμενο του όνομα ήταν «ΑΡΙΑΔΝΗ»).

Με τις ευχές μας για χρόνια πολλά και ευτυχισμένος και αποδοτικός ο καινούργιος χρόνος!

 

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013

 Announcement SYKALA 26-12-23.pdf