ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πρόεδρος Αναστασιάδης αναιρεί και το δεύτερο "ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ" του - Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο

21 Δεκεμβρίου 2022
21 Δεκεμβρίου 2022


Έχουμε παρακολουθήσει την συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας που παραχώρησε στους κυρίους Παυλίδη και Παρούτη του τηλεοπτικού σταθμού ΩΜΕΓΑ.


Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2013 και το κούρεμα αποταμιεύσεων που ακολούθησε, ο Πρόεδρος απάντησε ότι αποφάσισε να γίνει ωφέλιμος αντί αρεστός και ότι το κούρεμα έγινε για να διασωθεί το Κράτος.


Αν ενθυμείται ο Πρόεδρος, σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε μαζί του, συμφωνήσαμε 
ότι το Κράτος έπρεπε πάση θυσία να διασωθεί, παρόλο που έγινε με ένα άδικο και ανεπίτρεπτο τρόπο, θυματοποιώντας κάποιες ομάδες πολιτών. Μας διαβεβαίωσε με το δεύτερο «ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ» του, μετά από το κούρεμα, ότι το Κράτος θα στεκόταν αρωγός σε αυτούς που θυματοποιηθηκαν για να διασωθεί το Κράτος και να αποφύγει την χρεωκοπία.


Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από το Προεδρικό διάγγελμα του Προέδρου, της 25ης Μαρτίου 2013. 
https://youtu.be/a_5dwjmjlzU


Στο τέλος του 2017, πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2018, ο Πρόεδρος δημιούργησε το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και έκτοτε αυτό το Ταμείο πελαγοδρομεί. Ζητήσαμε τα τελευταία χρόνια τέσσερις φορές ακρόαση από τον Πρόεδρο για να παραπονεθούμε για την στασιμότητα / αδράνεια του Ταμείου. Άλλες τέσσερις φορές ζητήσαμε ακρόαση, για το ίδιο θέμα, από τον Υπουργό Οικονομικών. Και οι δυο δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν στα αιτήματα μας για συνάντηση.


Εδώ και καιρό, απαξιούν, έστω και να μας μιλήσουν!

Κατά τα άλλα και οι δύο περηφανεύονται για την πορεία της οικονομίας. Μιας οικονομίας που στηρίχτηκε στα κόκκαλα μας, με το Πρόεδρο να αναιρεί και το δεύτερο «ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ» του.

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

 

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013