Ανακοίνωση που αφορά μέλη που καταχώρησαν αγωγή

26 Οκτωβρίου 2022

Η επιστολή αυτή αφορά όσα από τα μέλη μας καταχώρησαν αγωγή για την απομείωση(κούρεμα) που υπέστησαν το 2013.

Αγαπητά μας μέλη,

Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την επιστολή ή email που σας απέστειλε το δικηγορικό σας γραφείο ή το τηλεφώνημα που δεχτήκατε σχετικά με την αγωγή σας για την απομείωση του 2013.


Διαβάζοντας την, δημιούργησε σε όλους μας τα ίδια αισθήματα, τα ίδια διλήμματα και δικαιολογημένη απογοήτευση και αγανάκτηση. Είναι όντως κεραυνός εν αιθρία μία τόσο εξόχως σοβαρή υπόθεση υπέρμετρα κατάφορης αδικίας, καταχωρηθείσα εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, να πληροφορούμαστε ότι τα νομικά και πραγματικά στοιχεία έχουν εξελιχθεί μη ευνοϊκά για την υπόθεση, όπως μας αναφέρουν στην επιστολή τους οι νομικοί.

Η επιστολή μιλάει από μόνη της αλλά αν έχετε κάποιες απορίες ή ερωτήματα οι μόνοι που μπορούν να σας βοηθήσουν είναι οι ίδιοι οι δικηγόροι σας. Δυστυχώς εμείς του Δ.Σ του Συνδέσμου δεν έχουμε το δικαίωμα, αλλά ούτε και την εμπειρογνωμοσύνη να σας συμβουλεύσουμε ή να τοποθετηθούμε για το τι πρέπει να κάνετε. Όλοι μας θα προβληματιστούμε αρκετά σοβαρά και υπεύθυνα για να δώσουμε απάντηση μετά από διαβούλευση μαζί τους. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε ή/και να προγραμματίσετε συνάντηση με τους δικηγόρους σας.

Το κράτος, σαν πρωταθλητής της αδιαφορίας , του αυτοσχεδιασμού και της προχειρότητας, δεν έχει εγκύψει ποτέ στην εις βάρος μας αδικία. Είναι με τις κλεμμένες μας αποταμιεύσεις μιας ζωής που υπάρχει κράτος για να απολαμβάνουν μερικοί τους πολύ παχυλούς μισθούς τους σφυρίζοντας αδιάφορα σαν απόμακροι παρατηρητές. Το μόνο δυστυχώς που «κατάφεραν» είναι να νομιμοποιήσουν το κραυγαλέο άδικο.

Ευχόμαστε να πάρετε την ορθή απόφαση για τον εαυτό σας που μπορεί για τον καθένα μας να είναι διαφορετική.

Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα δίκαια μας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της Πολιτείας ευρύτερα

 

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013